پنل خورشیدی چیست و چگونه کار میکند؟
پنل خورشیدی چیست ؟
مقدار نور خورشید که در عرض یک ساعت و نیم به سطح زمین برخورد می کند، برای کنترل مصرف انرژی کل جهان برای یک سال کامل کافی است. فناوری های خورشیدی نور خورشید را از طریق پنل های فتوولتائیک یا از طریق آینه هایی که تشعشعات خورشیدی را متمرکز می کنند، به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند. این انرژی می تواند برای تولید برق استفاده شود یا در باتری ها یا مخازن حرارتی ذخیره شود.
تابش خورشیدی نوری است که به عنوان تابش الکترومغناطیسی نیز شناخته می شود که از خورشید ساطع می شود. در حالی که هر مکانی روی زمین در طول یک سال مقداری نور خورشید دریافت می کند، میزان تابش خورشیدی که به هر نقطه از سطح زمین می رسد متفاوت است. فناوری های خورشیدی این تشعشعات را جذب کرده و به اشکال مفید انرژی تبدیل می کنند.
پنل خورشیدی چیست ؟ پنلهای خورشیدی در واقع شامل واحدهای کوچکتری هستند که سلولهای فتوولتائیک نامیده میشوند، به این معنی که نور خورشید را به برق تبدیل میکنند. بسیاری از سلول های متصل به هم یک پنل خورشیدی را تشکیل می دهند.
هر سلول فتوولتائیک همانند یک ساندویچ است که از دو برش ماده نیمه رسانا تشکیل شده است. سلول های فتوولتائیک معمولاً از سیلیکون ساخته می شوند ، همان موادی که در صنعت میکروالکترونیک استفاده می شود.
در عمل، سلول های فتوولتائیک نیاز به ایجاد یک میدان الکتریکی دارند. درست مانند یک میدان مغناطیسی که به دلیل قطب های مخالف رخ می دهد، میدان الکتریکی زمانی رخ می دهد که بارهای مخالف از هم جدا شوند. برای بدست آوردن این میدان، تولیدکنندگان سیلیکون را با مواد دیگر “دوپ” می کنند و به هر برش از ساندویچ بار الکتریکی مثبت یا منفی می دهند.
به طور خاص، طبق گفته انجمن شیمی آمریکا ، آنها فسفر را به لایه بالایی سیلیکون اضافه میکنند ، که الکترون های اضافی را با بار منفی به آن لایه اضافه می کند. در همین حال، لایه زیرین مقداری بور دریافت می کند که منجر به تولید الکترون های کمتر یا بار مثبت می شود. همه اینها به یک میدان الکتریکی در محل اتصال بین لایه های سیلیکونی اضافه می شود. سپس، هنگامی که یک فوتون نور خورشید یک الکترون را آزاد می کند، میدان الکتریکی آن الکترون را از محل اتصال سیلیکونی خارج می کند.
چند جزء دیگر سلول این الکترون ها را به نیروی قابل استفاده تبدیل می کنند. صفحات رسانای فلزی در طرفین سلول، الکترون ها را جمع آوری کرده و به سیم ها منتقل می کنند. در آن نقطه، الکترونها میتوانند مانند هر منبع برق دیگری جریان داشته باشند.
محققان سلولهای خورشیدی بسیار نازک و انعطافپذیری تولید کردهاند که ضخامت آنها تنها ۱.۳ میکرون است، تقریباً ۱/۱۰۰ عرض موی انسان و ۲۰ برابر سبکتر از یک ورق کاغذ اداری است. دانشمندان در مطالعهای که در سال 2016 در مجله Organic Electronics منتشر شد، گزارش کردند که در حقیقت، سلولها به قدری سبک هستند که میتوانند بالای حباب صابون بنشینند، اما با این حال بازدهی تقریباً برابر با سلولهای خورشیدی شیشهای تولید میکنند. در برگه جدید باز می شود). سلولهای خورشیدی سبکتر و انعطافپذیرتر مانند اینها میتوانند در معماری، فناوری هوافضا یا حتی لوازم الکترونیکی پوشیدنی ادغام شوند.
برای مشاهده انواع پنل های خورشیدی موجود و بررسی آنها میتوانید بر روی اینجا کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه انتخاب و خرید پنل خورشیدی مورد نیازتان ، میتوانید به وسیله راه های ارتباطی زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
ایمیل : Info@mobtakersolar.ir
شماره تماس :
۰۲۱۷۷۹۷۲۶۹۰
۰۹۱۰۲۰۰۰۵۷۳
منبع : مجله livescince